“داستان پادکست رادیو دندونپزشکی”

سه سال پیش یه روز که با خودم خلوت کرده بودم و مسیر حرفه‌ای خودم از دانشجویی ، تخصص و کار رو مرور می‌کردم اتفاق جالبی برام افتاد و خاطرات تلخ و شیرین زیادی به سرعت از جلوی چشمم رد شد ؛ هم خندیدم ، هم گریه کردم ، هم حسرت خوردم ، هم آه کشیدم ، هم افتخار کردم ، هم دلم گرفت ، هم لبخند زدم و هم بغض کردم .
حال عجیبی بود ؛ یه جورایی جمع اضداد بود و تقریبا تمام حس ها رو تجربه کردم ولی حس آخرم رو خیلی دوست داشتم ؛
🌱🌱پر از امید بود و پر از آرزو🌱🌱

🌿امید واسه اینکه هنوز ۳۰ – ۲۰ سال دیگه تو زندگی فرصت دارم و می‌تونم دنبال رویاهام برم 🌿آرزو واسه همه همکارای جوونتر که یا هنوز درسشون تموم نشده یا تازه مهرشون رو گرفتن و شروع به کار کردن .

زود یه کاغذ برداشتم و هر چی به ذهنم می‌رسید آوردم روی کاغذ🖊📋 ؛

دو تا سوال اصلی تو ذهنم بود ؛
🟣دو راهی‌های اصلی که مجبور بودم یه مسیر رو انتخاب کنم و قید اون یکی رو بزنم
🟣 حسرت‌های بزرگی که اگه می‌تونستم
پاکشون می‌کردم.

تقریبا یک ساعت تموم فقط داشتم می نوشتم ✍️و کاغذ پشت کاغذ بود که پر می شد 📝.

حتی خاطرات تلخ و حسرت های بزرگم هم دیگه اذیتم نمی‌کرد ؛ نه که ازشون راضی باشم یا بهشون افتخار کنم نه ، حسی که حالمو خوب می‌کرد این بود که می‌خواستم تجربه‌های خودم رو بنویسم و بدمش به دوستای جوونترم که ۱۵ – ۱۰ سال از من کوچیکترن با این آرزو که اشتباهات بزرگم رو اونا دیگه تکرار نکنن .
سر فصل‌ها که تموم شد یه برنامه‌ریزی کردم که تا ۶ ماه مطالب رو جمع کنم و با یه انتشاراتی صحبت کنم که زحمت چاپش رو بکشه 📚📚. اوایل سرعتم خوب بود و تقریبا طبق برنامه پیش می‌رفتم ولی از وسط‌های راه کم آوردم و نوشتن رو کنار گذاشتم .

“چرا پادکست ؟ “

حدود ۶ ماه پیش بود که سر صحبت باز شد و با دکتر دانشور موضوع رو مطرح کردم . خیلی استقبال کرد👏 و کلی ایده جدید بهم داد ولی اصرار می‌کرد که کتابش نکن و برو سمت پادکست🎙 .
چند روزی با خودم کلنجار رفتم و با پیشنهادش موافق نبودم . با خودم می‌گفتم مگه چند تا دندونپزشک پادکست گوش میدن 🎧؟
اکثر همکارای هم دوره‌ای من اهل پادکست نبودن و تقریبا مطمئن بودم پادکست نمی‌گیره .
بعد از چند روز رفتم سراغ اینترنت و یه جستجو کردم در مورد پادکست . پادکست های دندونپزشکی و پادکست های ایرانی ، نتایج برام باور کردنی نبود ؛ سرعت همه گیری پادکست درکل دنیا و در ایران خیلی بالا بود و خارج از تصور من . یه مقاله جالب توی “دندانه” خوندم که سرکار خانم بهزادی بهترین پادکست های دندانپزشکی دنیا رو معرفی کرده بود و بعدش برخوردم به نمونه های وطنی ؛ “دکتر فوآد شهابیان” با دنتکست و “دکتر کیانا شکفته” با مارتنزیت . بعدها با رادیو آدمیزاد “دکتر مرسلی” و رادیو قاف “دکتر قائمی” هم آشنا شدم و دیگه مجاب شدم که پادکست می تونه بستر خوبی برای ارتباط با گروه هدف من باشه که هم جوونتر هستن و هم با رسانه های جدید آشناتر .
حالا دیگه مشکل یکی نبود . تا قبل از تصمیم برای راه اندازی پادکست ، فقط قرار بود بنویسم یا بهتر بگم نوشته هامو مرتب کنم و نهایتا بدمش یه ویراستار که وقت بذاره ویرایشش کنه و بفرستم برای چاپ ولی حالا دیگه نوشتن کمترین کاریه که باید بکنم ؛ باز هم یه لیست طولانی درست شد از کارایی که باید انجام بدم .
چند تا از پادکست های پرطرفدار فارسی رو انتخاب کردم و هر روز ۵ – ۴ اپیزود جدید گوش دادم ، از Channel B ، B Plus علی بندری بگیر تا Helli talk ، ده صبح ، پاپیروس ، پرچم سفید ، رادیو دیو و رادیو راه .
نوشته های رسمی قبلی رو باید به زبون صمیمی تر و مناسب با حال و هوای پادکست می نوشتم ، ضبط صدا و ادیت و پخش پادکست هم کلی داستان بود برای خودش و بالاخره شروع کردم به ضبط .

👏مشوقین 👏

✨مشوق اصلی من برای شروع پادکست ، دکتر دانشور بود✨

 رهایی از ترس ضبط پادکست رو مدیون دکتر علی مرسلی هستم که منو برد استودیو و اجازه داد همونجا یه اپیزود رو ضبط کنم و دیدم که نه خیلی هم کار سختی نیست . کسایی که دکتر مرسلی رو می شناسن می دونن که یک تنه اندازه یه لشکر بهت روحیه میده و حمایت می کنه 🌱.

چند تا اپیزود که ضبط شد فرستادم برای بعضی از دوستام که بهم بازخورد بدن و قبل از پخش بتونم ایراداشو بگیرم . تازه فهمیدم رفیقی که دل به دلت بده و پای آرزوهای تو وایسه و وقت بذاره برای رشد تو چه نعمت بزرگیه 🙏.

از انتقادات صریح و بی پرده دکتر لطیفیان تا تذکرات ملایم دکتر دانشور و اصلاحات نرم تر دکتر نعمت الهی و قوت قلب های دکتر عباس زاده و امامی و درنایی و نصیرایی ، همه همه کمک کردن که هم متن قوی تر بشه و هم لحن مون🍀 .

“نمی شد حرفه ای تر کار کرد؟”

اگه چند سال جوون تر بودم شک ندارم که پادکست راه نمی افتاد به دو دلیل :

1️⃣اول اینکه کمال گرا بودم و محصول نهایی حتما باید عالی و بدون عیب می‌شد

2️⃣دوم اینکه اگه شروع کار زیاد طول می‌کشید خسته می‌شدم و ولش می‌کردم ؛

پس همین که احساس کردم پادکست تولید شده قابل ارائه است تصمیم گرفتم پخشش کنم و بعد با بازخوردهایی که می‌گیرم آروم آروم کیفیتش روببرم بالاتر .

پس لطفا برای غنی تر شدن مجموعه ، هم از تجربیات خودتون بگین و هم ایرادات کار ما رو و هم اگه پیشنهادی برای اصلاح مسیر پادکست دارین ، بهمون بگین و مطمئن باشین که ما گوش شنوایی برای شنیدن انتقادات داریم و اراده قوی برای اصلاح اشتباهات 🙏💫.

@radiodandunpezeshki

“دوراهی”

هر کسی تو زندگیش به یه دوراهی هایی می رسه که می مونه کدوم مسیر رو باید بره و عکس العمل آدما هم تو این دو راهی ها خیلی با هم فرق می کنه 🤷‍♂️

🔸بعضی ها تو این دو راهی ها ، آماده انتخاب مسیر هستن بعضی ها نه .

🔸بعضی ها از قبل خبر دارن که به این دو راهی می رسن ، حالا یا پیشاپیش تصمیم خودشون رو گرفتن یا میگن هر وقت موقعش شد فکرامونو می کنیم و تصمیم می گیریم .

🔸بعضی از افراد توی دو راهی ها می مونن و فلج می شن؛ اونقدر مزایا و معایب هر کدوم از راهها رو بررسی می کنن که دیگه نایی برای حرکت ندارن .

🔸بعضی ها خیلی اهل آینده نگری نیستن و میگن حالا این راه رو میریم، خوشمون نیومد بر می گردیم میریم تو مسیر بعدی .

🔸بعضی ها هم اعتقاد عجیبی به مشاوره گرفتن دارن و سر بزنگا میرن سمت مشورت با کارشناس های خبره کار؛ ته مسیر رو می بینن و درست یا غلط همون لحظه تصمیم خودشون رو می گیرن .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.